MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Jelebu

Latest News for Jelebu in "General"

31 pekerja ladang ditahan

Jelebu: Seramai 31 pekerja ladang warga Bangladesh, Indonesia dan India di dua rumah kongsi di FELDA Pasah 1 dan FELDA Pasoh 4, Kuala Klawang, di sini, ditahan polis pagi tadi.

Kepala kucing tersepit tin sardin

Jelebu: Seekor kucing yang kepalanya tersepit dalam tin sardin kosong di Kampung Petasih, di sini, diselamatkan pasukan bomba, petang tadi.

Bertukar nyawa

Jelebu: Seorang lelaki bagaikan bertukar nyawa dengan budak yang diselamatkan kerana sebaik berjaya menyelamatkan budak berkenaan daripada lemas, dia pula tenggelam dalam sungai di ladang kelapa sawit FELDA Pasoh 1, di sini, dan mati lemas petang tadi.

Tarikan ekopelancongan di Jelebu

JELEBU 10 Sept. - Daerah Jelebu sememangnya terkenal dengan aktiviti ekopelancongan sejak sekian lama dan kini mula menarik kedatangan pelancong dari dalam dan luar negara.

Barang kes dadah dimusnahkan

Jelebu: Sejumlah 475 gram dadah pelbagai jenis, 255 biji pil psikotropik dan erimin 5 serta 8.25 liter kodein antara barang kes dimusnahkan oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Jelebu, 10 pagi tadi.

Ikatan kemasyarakatan perlu dipererat

Ikatan sosial perlu dieratkan dalam kalangan masyarakat di negara ini bagi menjamin ke­selamatan semua pihak.

Hasil laut berkurangan

Jabatan Perikanan menggariskan beberapa strategi bagi meningkatkan­ pengeluaran hasil daripada bidang akuakultur dan tidak terlalu bergantung kepada tangkapan hasil laut untuk memenuhi keperluan perikanan negara.

Beri lesen bukan 'lesen besar' lakukan kesalahan

JELEBU 13 Okt. - Pengguna jalan raya yang baru mendapat lesen memandu mahupun menunggang motosikal diingatkan supaya tidak menjadikan lesen yang diperoleh itu untuk melakukan apa sahaja kesalahan di atas jalan raya.

Operasi pembersihan elak kencing tikus

Pihak berkuasa giat menjalankan aktiviti pembersihan di kawasan rekreasi air terjun Jeram Toi, dekat sini berikutan empat remaja didakwa dijangkiti penyakit kencing tikus atau leptospirosis

Rentak kayuhan mencabar, teruji

Berkayuh basikal di kawasan menghijau di sini memukau pandangan peserta berbasikal lasak, NS Nature MTB Jamboree 2014 dari luar negara sehingga kadangkala membuatkan mereka terlupa berada dalam pertandingan itu.