MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Jempol

Latest News for Jempol in "General"

Dua budak dakwa diliwat peneroka

Jempol: Dua kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun mendakwa diliwat seorang peneroka berusia 59 tahun di dalam kebun tanah rancangan FELDA di sini, malam tadi.

Maut tergelincir dalam kolam

Bahau: Seorang wanita ditemui mati lemas dalam kolam di padang sebuah kelab golf di sini, pagi tadi.

Remaja maut tersepit

Jempol: Remaja maut apabila kereta dipandu bertembung bas ekspres di Kilometer 35 Jalan Bahau-Keratong, berhampiran FELDA Palong 19 di sini, malam tadi.

Kedai runcit, rumah hangus

Jempol: Kedai runcit milik FELDA, D'Mart di Felda Lui Muda dan rumah musnah dalam kebakaran di Felda Lui Muda, Bandar Seri Jempol, malam tadi.

Ditahan khalwat, ambil dadah

Jempol: Wanita berusia 20 tahun dari daerah ini yang melahirkan anak luar nikah baru-baru ini ditahan polis bersama tiga lelaki kerana berkhalwat dan mengambil dadah di khemah di kebun kelapa sawit di FELDA Lui Timur, di sini, semalam.

Pemilik pasar raya rugi lebih RM40,000

Bahau: Pemilik pasar raya di Taman Mahsan, di sini, kerugian lebih RM40,000 selepas premis perniagaannya itu dipecah masuk, 4 pagi tadi.

Tahan 33 anggota kongsi gelap

Jempol: Ukiran tatu berupa harimau, dewi, bintang dan matahari antara ditemui pada tubuh 11 daripada 33 lelaki yang ditahan dalam Op Cantas Khas di sebuah pusat snuker di daerah ini, kelmarin.

Pusat bekam ‘budak nakal’

Jempol: “Asas agama diterapkan keluarga sejak kecil serta ilmu agama dipelajari di sekolah tahfiz selama setahun membawa saya kembali ke jalan lurus,” kata Yahya Othman, 18, yang pernah ‘tersasar’ dalam hidupnya, namun kini memiliki pusat pemulihan kesihatan bekam dan akupuntur sendiri.

Felda laksana projek pemodenan kilang

JEMPOL 15 Sept. - Felda membelanjakan RM12.6 juta bagi pemodenan kilang iaitu menerusi projek Vertical Sterilizer Taner di Kilang Sawit Ser­ting, dekat sini.

Mayat bayi dalam bungkusan plastik

JEMPOL 4 Sept. - Mayat seorang bayi perempuan yang dipercayai baru dilahirkan ditemukan dalam bungkusan plastik hitam di sebuah kebun kelapa sawit dekat Felda Palong Dua, semalam.