MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Jempol

Latest News for Jempol in "General"

Ajal tiga askar

Bahau: Tiga anggota tentera dari Rejimen ke-31 Artileri Diraja Pangkalan Udara Kuala Lumpur maut manakala dua wanita parah apabila kereta dinaiki mereka terbabas di Kilometer 3, Jalan Bahau-Juasseh, berhampiran Kampung Kuala Jempol, dekat sini, awal pagi semalam.

Tabung bantu budak koma

Jempol: UMNO Dewan Undangan (DUN) Negeri Sungai Lui semalam melancarkan tabung sumbangan bagi Muhammad Nur Iman Mohd Razi, 5, yang koma kerana menghidap ketumbuhan.

Tahan sakit dua jam

Jempol: Kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun terpaksa menahan sakit hampir dua jam selepas besi berbentuk cincin yang dipakai tersekat di jarinya, semalam.

Orang Asli dapat tangki baharu

Dua buah tangki, water purification system dipasang untuk bekalan air bersih kepada penduduk Orang Asli Kampung Jeram Padang, di sini.

Dua sahabat maut digilis

Bahau: Dua sahabat karib maut dalam keadaan mengerikan apabila digilis lori tangki simen di Kilometer 1 Jalan Bahau-Juasseh berhampiran stesen minyak Petronas dekat pekan Bahau, 3.45 petang tadi.

Dua maut motosikal dirempuh kereta

Seorang pelajar begitu gembira dan tidak sabar untuk menggunakan peralatan baharu ke sekolah yang mula dibuka minggu depan.

Kereta kemalangan lepas dicuri

Bahau: Hasrat dua penyamun yang mahu melarikan sebuah kereta milik seorang peniaga tidak kesampaian apabila kereta dipandu suspek terbabit dalam kemalangan di simpang masuk Taman Kasih Putera, di sini, kelmarin.

990 salah guna dadah ditahan di tanah Felda

Kira-kira 990 individu di 11 wilayah tanah rancangan Felda di seluruh negara dikesan terlibat dalam kegiatan penyalahgunaan dadah dalam tempoh tiga tahun lalu.

Kejutan duka sebelum lahir kembar

Jempol: "Arwah tidak mahu buat ujian bagi menentukan jantina bayi kerana mahu ia menjadi kejutan sewaktu melahirkan anak hujung bulan depan," kata pemandu lori barang Ahmad Aiqal Azman, 23, suami kepada Siti Nurnazira Amran, 23, yang maut selepas kereta dipandunya terbabas di Jalan Besar FELDA Palong 14, 15 dan 16, di sini, kelmarin.

Budak maut terjerut tali buaian

JEMPOL – Seorang budak perempuan berusia lima tahun mati akibat terjerut tali buaian di rumah datuknya dekat Felda Lui Muda di sini kelmarin.