MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Jempol

Latest News for Jempol in "General"

Dua maut motosikal dirempuh kereta

Seorang pelajar begitu gembira dan tidak sabar untuk menggunakan peralatan baharu ke sekolah yang mula dibuka minggu depan.

Kereta kemalangan lepas dicuri

Bahau: Hasrat dua penyamun yang mahu melarikan sebuah kereta milik seorang peniaga tidak kesampaian apabila kereta dipandu suspek terbabit dalam kemalangan di simpang masuk Taman Kasih Putera, di sini, kelmarin.

990 salah guna dadah ditahan di tanah Felda

Kira-kira 990 individu di 11 wilayah tanah rancangan Felda di seluruh negara dikesan terlibat dalam kegiatan penyalahgunaan dadah dalam tempoh tiga tahun lalu.

Kejutan duka sebelum lahir kembar

Jempol: "Arwah tidak mahu buat ujian bagi menentukan jantina bayi kerana mahu ia menjadi kejutan sewaktu melahirkan anak hujung bulan depan," kata pemandu lori barang Ahmad Aiqal Azman, 23, suami kepada Siti Nurnazira Amran, 23, yang maut selepas kereta dipandunya terbabas di Jalan Besar FELDA Palong 14, 15 dan 16, di sini, kelmarin.

Budak maut terjerut tali buaian

JEMPOL – Seorang budak perempuan berusia lima tahun mati akibat terjerut tali buaian di rumah datuknya dekat Felda Lui Muda di sini kelmarin.

Pengedar dadah 'King' dicekup

Polis menahan ketua pengedar dadah yang digelar 'King' bersama tiga ahli kumpulannya dalam serbuan di kebun kelapa sawit Felda Palong Enam, dekat sini Isnin lalu.

Pasar tani kekal dibina di Jempol hujung tahun

Kerajaan negeri telah meluluskan peruntukan sebanyak RM2 juta bagi pembinaan sebuah pasar tani kekal serba moden yang bakal dibina di daerah ini menjelang hujung tahun ini.

Belia Jepun ‘serang’ Lonek

JEMPOL 11 Sept. - Apabila dua budaya bertembung, mesejnya adalah satu, iaitu penyatuan dan saling hormat menghormati antara satu sama lain.

Gagal rancang perjalanan punca kemalangan maut meningkat

JEMPOL 21 Jun - Kegagalan pemandu untuk merancang perjalanan selain keadaan jalan raya yang bermasalah dikenalpasti sebagai punca berlaku kemalangan sehingga menyebabkan peningkatan statistik kemalangan maut.

PDRM tambah 1,200 anggota URB

JEMPOL 16 Jun - Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menambah sebanyak 1,200 anggota Unit Rondaan Bermotosikal (URB) tahun ini di seluruh negara bagi memperkukuhkan peranannya.