MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kuala Pilah

Latest News for Kuala Pilah in "General"

Remaja maut rempuh kereta

Kuala Pilah: Remaja lelaki maut manakala rakan wanitanya parah selepas motosikal ditunggang merempuh kereta di Kilometer 1.5, Jalan Melang-Kuala Pilah, dekat restoran Ar-Robah, malam tadi.

Ajaran logik akal

Kuala Pilah: Pengikutnya bukan calang-calang orang. Malah, terdapat bekas anggota keselamatan lain yang pencen turut sama mendalami

Pemandu lori dituduh rogol budak

Kuala Pilah: Pemandu lori dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas pertuduhan merogol kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun pada November tahun lalu.

Bekas peserta Imam Muda sanding bersama tiga saudara

Kuala Pilah: “Inilah hari paling bahagia dalam hidup kami. Lebih menggembirakan apabila kami naik pelamin serentak,” kata bekas peserta Imam Muda Musim 2 Abdul Fattah Riddzwan yang bersanding serentak bersama tiga saudaranya di rumah mereka di Senaling, di sini, semalam.

Kefahaman mengenai 
harta intelek diperluas

KUALA PILAH 21 Sept. - Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) akan memperhebatkan usaha untuk memperkenalkan fungsi dan peranannya kepada masyarakat.

‘Semoga kalian dirahmati Ilahi’

Kuala Pilah: “Saya hanya mampu menadah kedua-dua belah tangan menzahirkan kesyukuran. Semoga Allah SWT membalas budi baik anda semua dan wang ini akan digunakan bagi menampung keperluan harian kami.

Masuk longkang hantar isteri kerja

Kuala Pilah: Hasrat seorang suami menghantar isterinya ke tempat kerja tidak kesampaian apabila kereta yang mereka naiki terbabas dan terbalik dalam longkang di Jalan Kampung Inas, Dengkir, dekat sini, semalam.

RM600 sara tujuh anak

Kuala Pilah: “Setiap kali angin kuat dan ribut, kami sekeluarga bimbang bumbung rumah akan tercabut. Tambah pula, dinding rumah sudah reput dimakan anai-anai,” kata Badariah Ujang, 36, yang hidup daif bersama suami dan tujuh anak yang masih kecil.

Bukan omongan kosong

Kuala Pilah: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menumpukan kepada kedai menjual makanan dalam Kempen Penurunan Harga Barang yang bermula kelmarin.

Nekad perangi kenaikan harga barang

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) akan perangi habis-habisan dalam menangani isu kenaikan harga barang.