MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kuala Pilah

Latest News for Kuala Pilah in "General"

Masuk longkang hantar isteri kerja

Kuala Pilah: Hasrat seorang suami menghantar isterinya ke tempat kerja tidak kesampaian apabila kereta yang mereka naiki terbabas dan terbalik dalam longkang di Jalan Kampung Inas, Dengkir, dekat sini, semalam.

RM600 sara tujuh anak

Kuala Pilah: “Setiap kali angin kuat dan ribut, kami sekeluarga bimbang bumbung rumah akan tercabut. Tambah pula, dinding rumah sudah reput dimakan anai-anai,” kata Badariah Ujang, 36, yang hidup daif bersama suami dan tujuh anak yang masih kecil.

Bukan omongan kosong

Kuala Pilah: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menumpukan kepada kedai menjual makanan dalam Kempen Penurunan Harga Barang yang bermula kelmarin.

Nekad perangi kenaikan harga barang

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) akan perangi habis-habisan dalam menangani isu kenaikan harga barang.

Sesat ketika balik dari memancing

Dua sahabat yang dalam perjalanan pulang memancing, sesat hampir lima jam di Hutan Lipur Batu Maloi Air Mawang, di sini petang kelmarin.

Hujan lebat punca air keladak

Punca masalah air keruh serta berkeladak di Gugusan Talang telah dikenal pasti oleh Syarikat Air Negeri Sembilan (Sains) berpunca daripada hujan lebat yang berpanjangan pada Disember lalu.

Rumah siap, kemudahan tiada

Seorang penerima bantuan sebuah rumah menerusi sistem e-Kasih melahirkan rasa gembira apabila akhirnya mendapat tempat berteduh sejak sekian lama tinggal di rumah usang di Kampung Ulu Pilah.

Sesat sepuluh jam

Kuala Pilah: Angkara mahu mencuba laluan berlainan, empat lelaki warga Singapura sesat di Gunung Angsi, di sini, hampir 10 jam sebelum ditemui semula pasukan bomba, malam tadi.

Sembilan jam bertarung nyawa


Selepas bertarung nyawa selama sembilan jam, akhirnya seorang mangsa yang terlibat dalam kemalangan, malam kelmarin meninggal dunia selepas cedera parah di bahagian kepala dan anggota badan.

AIM Kuala Pilah terbaik

Seramai 3,800 usahawan kecil dan sederhana di daerah ini menerima modal pembiayaan perniagaan mencecah RM80.2 juta secara kumulatif menerusi pinjam­an daripada Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) cawangan Kuala Pilah sehingga bulan ini.