MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Port Dickson

Latest News for Port Dickson in "General"

Petir 84 meletup

Port Dickson: Dua anggota Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Daerah Maritim 5 Kuala Linggi parah manakala dua lagi cedera apabila bot Petir 84 yang berlabuh dijeti berkenaan meletup, semalam.

Kejadian berlaku jam 5.10 petang menyebabkan anggota berusia antara 20-an hingga 30-an cedera dan dikejarkan ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut.

Tiga restoran hangus

Port Dickson: Tiga restoran musnah dalam kebakaran di Batu 4 Jalan Pantai di sini, awal pagi tadi.

Dalam kejadian 2 pagi itu, kebakaran bermula dari sebuah daripada tiga restoran itu sebelum api marak dengan cepat dan memusnahkan tiga deretan kedai kayu berkenaan.

Lori terbabas, enam kenderaan berlanggar

 

Port Dickson: Lori membawa muatan tanah hilang kawalan dan terbabas sehingga menyebabkan kemalangan membabitkan enam kenderaan lain di Kilometer 5.8 Jalan Seremban-Port Dickson, berhampiran Dataran Segar, pagi tadi.

Syabu RM157 juta dibakar

Port Dickson: Polis Pahang melupuskan kira-kira 784 kilogram (kg) dadah jenis Methapetamine (syabu) bernilai RM157.5 juta di tapak pembakaran Kualiti Alam Sdn Bhd, Bukit Pelandok, di sini, hari ini.

Kerja orang kurang kasih sayang

Port Dickson: Tiada buaya di pantai berhampiran Batu 5, di sini, seperti yang viral di laman sosial beberapa hari lalu.

Sebutan kes bunuh anak tiri pada 24 November

Port Dickson: Mahkamah Majistret di sini, hari ini, menetapkan 23 November depan sebagai tarikh sebutan semula kes seorang operator pengeluaran yang menghadapi tuduhan membunuh anak tirinya, Ogos lalu.

Berang belum reda

Port Dickson: Seorang lelaki yang dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam, atas tuduhan membunuh abangnya awal bulan ini menunjukkan isyarat lucah kepada jurugambar dan wartawan dipercayai akibat berang gambarnya dirakam.

Senjata surai rusuhan

PORT DICKSON 16 Sept. - Anggota Tentera Darat perlu melengkapkan diri dengan pengetahuan seiring de­ngan perkembangan teknologi peralatan serta kaedah mengawal dan menyu­raikan rusuhan.

Kongsi ilmu, kepakaran senjata

TELOK KEMANG 7 Sept. - Program Seminar Pelaksa­naan Tanpa Senjata Merbahaya 2015 (Noles 15) merupakan satu platform terbaik bagi perkongsian ilmu dan kepakaran dalam pelbagai aspek teknologi serta penggunaan senjata tidak merbahaya (NLW) .

‘Tolong kembalikan suami saya...’

Port Dickson: “Sudah seminggu suami tidak pulang ke rumah dan kami sekeluarga bimbangkan keselamatannya.