MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Port Dickson

Latest News for Port Dickson in "General"

Senjata surai rusuhan

PORT DICKSON 16 Sept. - Anggota Tentera Darat perlu melengkapkan diri dengan pengetahuan seiring de­ngan perkembangan teknologi peralatan serta kaedah mengawal dan menyu­raikan rusuhan.

Kongsi ilmu, kepakaran senjata

TELOK KEMANG 7 Sept. - Program Seminar Pelaksa­naan Tanpa Senjata Merbahaya 2015 (Noles 15) merupakan satu platform terbaik bagi perkongsian ilmu dan kepakaran dalam pelbagai aspek teknologi serta penggunaan senjata tidak merbahaya (NLW) .

‘Tolong kembalikan suami saya...’

Port Dickson: “Sudah seminggu suami tidak pulang ke rumah dan kami sekeluarga bimbangkan keselamatannya.

Dituduh miliki bahan berkaitan kumpulan pengganas

Port Dickson: Seorang anggota tentera dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, hari ini, atas tuduhan memiliki bahan penerbitan yang mempunyai kaitan dengan perlakuan perbuatan pengganas, bulan lalu.

Mangsa rayu perompak tidak perkosa


Port Dickson: Seorang perompak merogol dan menyamun seorang wanita yang juga pekerja kedai serbaneka 24 jam, di sini, awal pagi kelmarin.

Jangan ambil mudah keadaan di Yaman

Port Dickson: Kementerian Pertahanan khususnya Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bekerjasama dengan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dalam usaha membawa pulang rakyat Malaysia di Yaman yang kini semakin bergolak.

Rumah ditimpa pokok, nenek terselamat

Port Dickson: Hujan lebat disusuli ribut dan petir menyebabkan sebatang pokok bacang tumbang menimpa rumah seorang nenek di Kampung Jimah Baru, petang semalam.

Bandar Tentera Darat semakin ceria

Satu aktiviti baharu akan diperkenalkan di Bandar Tentera Darat, Port Dickson dekat sini sebagai satu tarikan kepada orang ramai mengunjungi pantai peranginan popular di negara ini.

Cubaan culik kanak-kanak gagal

Polis berjaya menggagalkan cubaan menculik seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun apabila berjaya menahan seorang lelaki berusia 32 tahun, petang kelmarin.

Individu terbabit kumpulan IS dipantau

Port Dickson: Polis Diraja Malaysia (PDRM) memantau individu yang disyaki mempunyai kaitan dengan kumpulan Negara Islam (IS) dengan cuba merekrut dan mendapatkan pembiayaan melalui media sosial.