MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Port Dickson

Latest News for Port Dickson in "General"

Mangsa rayu perompak tidak perkosa


Port Dickson: Seorang perompak merogol dan menyamun seorang wanita yang juga pekerja kedai serbaneka 24 jam, di sini, awal pagi kelmarin.

Jangan ambil mudah keadaan di Yaman

Port Dickson: Kementerian Pertahanan khususnya Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bekerjasama dengan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dalam usaha membawa pulang rakyat Malaysia di Yaman yang kini semakin bergolak.

Rumah ditimpa pokok, nenek terselamat

Port Dickson: Hujan lebat disusuli ribut dan petir menyebabkan sebatang pokok bacang tumbang menimpa rumah seorang nenek di Kampung Jimah Baru, petang semalam.

Bandar Tentera Darat semakin ceria

Satu aktiviti baharu akan diperkenalkan di Bandar Tentera Darat, Port Dickson dekat sini sebagai satu tarikan kepada orang ramai mengunjungi pantai peranginan popular di negara ini.

Cubaan culik kanak-kanak gagal

Polis berjaya menggagalkan cubaan menculik seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun apabila berjaya menahan seorang lelaki berusia 32 tahun, petang kelmarin.

Individu terbabit kumpulan IS dipantau

Port Dickson: Polis Diraja Malaysia (PDRM) memantau individu yang disyaki mempunyai kaitan dengan kumpulan Negara Islam (IS) dengan cuba merekrut dan mendapatkan pembiayaan melalui media sosial.

Bukan sekadar hobi

Zaman serba moden ini, tidak ramai yang menjadikan aktiviti mengumpul barang lama terutamanya senjata seperti keris sebagai hobi mereka. Ia di lihat sebagai satu hobi yang rumit selain dikhuatiri boleh mengundang masalah termasuk diganggu dengan kejadian-kejadian pelik.

Siap sedia hadapi banjir

Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri sudah mengenal pasti 130 pusat pemindahan banjir yang mampu menempatkan 36,940 mangsa sebagai persiapan menghadapi banjir.

Kaji semula kedudukan lampu isyarat

Pihak berkuasa akan mengkaji semula kedudukan lampu isyarat di Sekolah Kebangsaan (SK) Si Rusa bagi mengelakkan insiden yang menimpa seorang murid tahun satu sekolah berkenaan dilanggar motosikal berulang.

Gabungan seni, patriotik cabar peserta

Gabungan seni dan semangat patriotik ternyata memberi cabaran menyeronokkan kepada peserta pertandingan melestarikan patriotik keceriaan bandar Port Dickson, baru-baru ini.