MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Seremban

Latest News for Seremban in "General"

Perodua enggan bersaing dengan Proton

SEREMBAN 16 Jun – Lebih banyak sinergi mampu ditawarkan kepada pengguna dalam kolaborasi antara Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) dengan Proton Holdings Berhad (Proton) berbanding pendekatan untuk saling bersaing antara kedua-dua pengeluar kereta nasional itu.

Wad terbakar

Seremban: Tindakan pantas beberapa kakitangan Pasukan Keselamatan Kebakaran (PKK) Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS), di sini, mengawal kebakaran di sebuah wad kosong menyelamatkan keseluruhan pusat perubatan itu daripada terbakar, kelmarin.

Tol tanpa plaza 2018

Seremban: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan melaksanakan sepenuhnya sistem Aliran Bebas Pelbagai Lorong (MLFF) secara berperingkat di semua plaza tolnya pada 2018.

68 PATI kena cekup

Seremban: Seramai 68 pendatang asing tanpa izin (PATI) termasuk empat kanak-kanak ditahan Jabatan Imigresen Malaysia Negeri Sembilan (JIMNS) dalam Ops Ikrar bersepadu di sekitar daerah ini, semalam.

Jelajah pelosok kampung cari kayu

Senawang: “Ada ketikanya saya terpaksa menjelajah ke seluruh pelosok kampung untuk mendapatkan kayu jenis merbau, cengal dan teras untuk memenuhi permintaan pelanggan,” kata Lokman Atan, 45.

Hukuman mati menanti

Seremban: Dua rakan dihadapkan ke Mahkamah Majistret dan Mahkamah Sesyen, di sini, semalam, atas tiga pertuduhan mengedar dadah dan memiliki senjata api, bulan lalu.

Dua cedera kereta terbabas

Seremban: Dua cedera selepas kereta dinaiki mereka merempuh kenderaan lain dan paip air di Jalan Rasah-Port Dickson, berhampiran Hotel Rasah di sini, malam tadi.

Dua penjenayah maut ditembak

Seremban: Polis menembak mati dua penjenayah berhampiran semak di Jalan Rasah-Port Dickson, di sini, dalam satu aksi berbalas tembakan, 2.15 petang, hari ini.

Dua kabin musnah terbakar

Seremban: Dua kabin digunakan sebagai pejabat sementara syarikat pembinaan jalan di Mukim Pekan Bukit Kepayang di sini, musnah terbakar, 4.30 petang tadi.

Jumpa mayat terbakar dalam longkang

Seremban: Mayat lelaki dengan kesan terbakar pada tubuhnya ditemui di dalam longkang di tepi jalan di Kilometer 253 Lebuhraya PLUS, arah Selatan, 7 pagi tadi.