MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Seremban

Latest News for Seremban in "General"

Hukuman berat akibat rokok seludup

Seremban: Tiga peniaga termasuk seorang warga Indonesia dipenjara dan didenda RM8,200 di Mahkamah Majistret, di sini, semalam, selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan memiliki rokok seludup.

Lintang pukang dibuatnya

Seremban: Tiga puluh pengunjung restoran di Jalan Permai, di sini, lintang pukang menyelamatkan diri apabila sebuah kereta hilang kawalan dan merempuh premis berkenaan, malam tadi.

Polis cari waris lelaki maut nahas

Seremban: Polis terpaksa menggunakan nombor pendaftaran kereta untuk membuat semakan bagi mengesan waris seorang lelaki yang terbunuh dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 247.5, Lebuhraya Utara-Selatan arah utara, di sini, semalam.

JPNS akan pantau situasi pelajar lahirkan bayi

SEREMBAN - Jabatan Pendidikan Negeri Sembilan (JPNS) dan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Jempol dan Jelebu akan memantau keadaan murid 11 tahun yang melahirkan bayi baru-baru ini, bagi memastikan pelajar tersebut tidak ketinggalan dalam pelajaran.

Bangunan berstrata: KPKT diberi kuasa

SEREMBAN 29 Julai – Kerajaan negeri bersetuju untuk memberi kuasa kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) bagi menubuhkan Lembaga Penyelarasan Strata dalam menyelesaikan isu peng­urusan bangunan berstrata di negeri ini.

CCTV ‘berkrim’

Seremban: Dua penjenayah bukan sahaja melarikan RM4,000 malah memakan beberapa roti dan kek selepas memecah masuk sebuah kedai kek di Jalan Lobak, di sini, kelmarin.

Perodua enggan bersaing dengan Proton

SEREMBAN 16 Jun – Lebih banyak sinergi mampu ditawarkan kepada pengguna dalam kolaborasi antara Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) dengan Proton Holdings Berhad (Proton) berbanding pendekatan untuk saling bersaing antara kedua-dua pengeluar kereta nasional itu.

Wad terbakar

Seremban: Tindakan pantas beberapa kakitangan Pasukan Keselamatan Kebakaran (PKK) Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS), di sini, mengawal kebakaran di sebuah wad kosong menyelamatkan keseluruhan pusat perubatan itu daripada terbakar, kelmarin.

Tol tanpa plaza 2018

Seremban: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan melaksanakan sepenuhnya sistem Aliran Bebas Pelbagai Lorong (MLFF) secara berperingkat di semua plaza tolnya pada 2018.

68 PATI kena cekup

Seremban: Seramai 68 pendatang asing tanpa izin (PATI) termasuk empat kanak-kanak ditahan Jabatan Imigresen Malaysia Negeri Sembilan (JIMNS) dalam Ops Ikrar bersepadu di sekitar daerah ini, semalam.