MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Seremban

Latest News for Seremban in "General"

Solat hajat mohon hujan

Seremban: Seramai 70 kakitangan Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (SAINS) bersama 40 pelajar tahfiz mengadakan solat hajat bagi memohon hujan di Empangan Sungai Terip, Jalan Pantai, di sini, pagi tadi.

Dipenjara tipu RM402,500

Seremban: Seorang peniaga dijatuhi hukuman penjara enam tahun enam bulan oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas tiga tuduhan melakukan penipuan pelaburan, lima tahun lalu.

Isteri pengsan dalam pesawat pulang umrah

Seremban: “Mujurlah saya terjumpa penuntut Malaysia dan mereka memberi sedikit wang dirham membolehkan saya membeli makanan dan kad prabayar untuk menghubungi keluarga,” kata Mohd Razalee Abd Rahman, 55, ketika menceritakan pengalaman selepas isterinya Mahani Muda, 50, tidak sedarkan diri.

Empat ditahan positif dadah

Seremban: Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Negeri Sembilan menahan empat lelaki selepas didapati positif syabu dan morfin dalam Op Bersepadu di Jalan Lingkaran Tengah, di sini, malam ini.

Jumpa pistol. dadah dalam kereta klon

Seremban: Polis yang menahan sepasang kekasih kerana menggunakan kereta klon menemui dadah pelbagai jenis dan satu pistol dipercayai untuk melakukan jenayah dalam kereta berkenaan.

Sembilan dapat 4.00

Seremban: Sembilan daripada 1,338 calon Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2015 di negeri ini memperoleh Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) 4.00 berbanding 14 calon tahun sebelumnya.

3 jam terbaring dalam kereta

Seremban: Seorang anggota penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) cawangan Kuala Pilah ditemui mati dalam kereta Proton Saga miliknya di depan sebuah pasar raya di Taman Tuanku Jaafar, Senawang, di sini, malam kelmarin.

Siling runtuh akibat angin kencang

Seremban: Sebahagian siling luar pusat beli-belah D'S2 Mall, Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri, Negeri Sembilan (PKNNS) di Seremban 2, di sini, runtuh akibat angin kencang, tengah hari tadi.

ASP, Koperal direman tujuh hari

Seremban: Pegawai dan anggota polis yang disyaki melindungi sindiket kereta klon direman tujuh hari di Mahkamah Majistret, di sini, 10 pagi tadi.

Sanggup cakap mak meninggal

Seremban: “Encik...emak dan ayah saya dah lama meninggal sebab kemalangan.” Itulah antara helah seorang lelaki yang sanggup berbohong bagi mengelak ibu bapanya mengetahui dia ditahan kerana berkhalwat dalam Op Hari Kekasih di sebuah hotel bajet, di Senawang, malam kelmarin.