MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Seremban

Latest News for Seremban in "General"

Dua cedera kereta terbabas

Seremban: Dua cedera selepas kereta dinaiki mereka merempuh kenderaan lain dan paip air di Jalan Rasah-Port Dickson, berhampiran Hotel Rasah di sini, malam tadi.

Dua penjenayah maut ditembak

Seremban: Polis menembak mati dua penjenayah berhampiran semak di Jalan Rasah-Port Dickson, di sini, dalam satu aksi berbalas tembakan, 2.15 petang, hari ini.

Dua kabin musnah terbakar

Seremban: Dua kabin digunakan sebagai pejabat sementara syarikat pembinaan jalan di Mukim Pekan Bukit Kepayang di sini, musnah terbakar, 4.30 petang tadi.

Jumpa mayat terbakar dalam longkang

Seremban: Mayat lelaki dengan kesan terbakar pada tubuhnya ditemui di dalam longkang di tepi jalan di Kilometer 253 Lebuhraya PLUS, arah Selatan, 7 pagi tadi.

Dikejar penyamun berparang

Seremban: Dua suri rumah yang baru selesai membeli sayur berdepan detik mencemaskan apabila diragut empat lelaki bermotosikal dan bersenjatakan parang di hadapan rumah mereka di Taman Seri Pagi, Senawang, di sini, semalam.

Permudah beli rumah

Seremban: Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) akan memperkenalkan sistem sewa beli kepada pembeli rumah kalangan generasi kedua bagi memudahkan mereka memiliki rumah yang dibina di tanah rancangan itu.

Cadang pasang 
alat kawal had laju

Kemalangan jalan raya di negara ini mampu dikurangkan jika kenderaan di negara ini dilengkapkan dengan alat yang dapat mengawal had laju.

Atap balai polis melayang

Nilai: Beberapa atap di Balai Polis Nilai di sini, rosak teruk selepas diterbangkan angin dalam hujan lebat dan ribut, petang tadi.

Rumah stor perabot hangus

Seremban: Seorang lelaki mendakwa kerugian hampir RM200,000 apabila rumah yang dijadikan stor perabot di Jalan Kampung Baru Rasah, dekat sini, musnah terbakar pagi tadi.

5 sorok dalam tempat sampah

Nilai: Cubaan tiga lelaki dan dua wanita warga Indonesia bersembunyi di bahagian penyimpanan sampah di tapak pembinaan Nilai Impian, di sini, kelmarin sejurus menyedari kehadiran anggota Jabatan Imigresen Malaysia Negeri Sembilan (JIMNS) tidak berhasil apabila tempat persembunyian mereka berjaya dikesan.