MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Negeri Sembilan

Latest News for State Negeri Sembilan in "General"

Dua pelajar lelaki cedera dipatuk ular

Selepas seorang murid perempuan tahun dua cedera dipatuk ular ketika berada di padang sekolah Rabu lalu, dua pelajar lelaki pula menjadi mangsa dalam kejadian berasi­ngan di negeri ini.

Murid Dipatuk Ular Kini Stabil

Murid Tahun Dua Sekolah Kebangsaan Chembong di sini yang dipatuk ular ketika mengikuti pendidikan jasmani di padang sekolah semalam kini berada dalam keadaan stabil.

Sains adakan solat hajat mohon hujan

Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (Sains) hari ini menunaikan solat hajat di Empangan Sungai Terip, Jalan Pantai, di sini, bagi memohon hujan.

Mayat terbakar dalam rumah

Seorang adik tidak dapat menahan sebak selepas menemui abangnya dalam keadaan tidak bernyawa dan terbakar di kediamannya dekat Taman Cempaka, Bahau awal pagi semalam.

Peniaga didakwa fitnah OCPD

Seorang peniaga dihadapkan ke Mahkamah Majistret Seremban, di sini, semalam atas tuduhan memfitnah Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Muhamad Zaki Harun, Oktober lalu.

Rumah untuk pesakit HIV, Aids


Takut dijangkiti. Itu persepsi negatif kebanyakan orang terhadap penghidap HIV atau Aids menyebabkan pesakit berkenaan terus terpinggir dalam kelompok masyarakat.

Kaji, nilai bangunan bersejarah

Usia bangunan kem Tentera Darat Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Port Dickson kini mencecah 80 tahun dan hampir menyamai usia penubuhan tentera darat yang baharu sahaja menyambut ulang tahun ke-83, pada 1 Mac lalu.

Along mati dulu dari ibu

Ibu kepada Muhammad Hannan Kamarzaman, 26, lelaki yang maut ketika mendaki Gunung Datuk kelmarin tidak menyangka kata- kata anak sulungnya mengenai kematian sebelum ini yang dianggap sebagai gurauan menjadi kenyataan.

Peti besi berisi wang RM50,000 lesap

Sebuah premis menjual nombor ramalan di Jalan Nunis dekat sini, mengalami kerugian RM50,000 apabila wang yang disimpan di dalam peti besi dilarikan penjenayah.

Mati tertimbus di kilang simen

Seorang pekerja warga Bangladesh maut manakala dua lagi rakan sekerjanya cedera ringan tertimbus tanah di sebuah kilang simen di Jelai, di sini, petang semalam.