MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Negeri Sembilan

Latest News for State Negeri Sembilan in "Politics"

Lapan negeri langgar kuota rumah untuk Melayu

Pemaju projek perumahan swasta di lapan negeri didapati tidak mematuhi peruntukan kuota Melayu, demikian menurut Laporan Ketua Audit Negara Tahun 2015 Siri 1 yang dibentangkan di Dewan Rakyat hari ini.

 

Zuhdi buat raja segala lawak 2015

Parti Amanah Negara (AMANAH) geli hati dengan dakwaan PAS bahawa Israel menawarkan DAP AS$300 juta (kira-kira RM1.2 bilion) pada pilihan raya umum lalu sebagai habuan jaminan untuk membina sebuah pangkalan udara di Port Dickson sekiranya mereka berjaya merampas Putrajaya.

 

Ahmad Maslan kata hanya 15 cawangan bantah Najib

Ketua Penerangan Umno Datuk Ahamd Maslan berkata hanya 15 daripada 21,000 cawangan parti itu membantah kepimpinan presiden Datuk Seri Najib Razak.

 

Mahkamah ketepi pengisytiharan muflis ADUN Lenggeng

Mahkamah Tinggi Seremban hari ini mengetepikan pengisytiharan muflis terhadap DUN Lenggeng, Datuk Ishak Ismail.

 

MB Negeri Sembilan cetek pengetahuan sejarah - OKC

Setiausaha Agung MCA, Datuk Seri Ong Ka Chuan mengkritik Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan kerana mengeluarkan kenyataan yang dianggap 'merosakkan pasaran' dan tidak berpandangan jauh.

 

Tak suka bos, kamu pergi, bukan bos pergi - MB Negeri Sembilan

Datuk Seri Mohamad Hasan dilaporkan menyindir segelintir pemimpin yang tidak suka kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak supaya meninggalkannya, mengatakan sesiapa yang tidak suka majikan mereka, harus keluar dari organisasi itu, bukan meminta majikan mereka yang keluar.

 

Perkataan 'kemaluan' dalam surat kementerian

Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) membuat laporan polis berhubung sepucuk surat rasmi kementerian itu di mana pihak ketiga didakwa sengaja meminda perkataan 'kemajuan' menjadi 'kemaluan'.

 

Naik gaji Adun: MB N9 bentang usul Jumaat ini

Kerajaan Negeri Sembilan akan membentangkan usul kenaikan gaji Adun pada persidangan Dun Jumaat ini.